INSPIRERAD AV FÅGLAR

Fåglar är en stor inspirationskälla i min konst.

Jag förundras över dessa fjäderfän(:-D ) och de stackarna får leva med min kameras närgångna klickande  när jag är i närheten som exv dessa fläckuvar, mamma och 2 ungar, i Arusha. De lät som min kamera med sina varnande klick så man kan ju bara föreställa sig hur de tolkade mina klick tillbaka..därav glosögdheten hos dem. Jag höll på att snubbla på dem när jag klättrade på några klippor

Men så blir fåglarna också förevigade i min konst. Fågeln i “Flickan och fetärnan”, nedan, såg jag på Seyshellerna på en ö La Cuisine.  Fairytern är en söt liten vit fågel med klarblå näbb. The tropical bird; Den tropiska fågeln har en lång vit stjärt. Jag har tagit mig frihet att mixa dessa två till denna lilla fågel

Fnittertrasten (laughing trush) mötte jag uppe vid foten av Himalaya där jag bodde i ett ashram(kloster) i 3 veckor. Jag var där för att måla. Trastarna kom i flockar och skränade kl 5 på morgonen!!. Tätt följda av andra trastar. Att somna om var omöjligt. Men jag var så glad i dem. De var roliga, hoppade omkring som skator och lika nyfikna. Jag gick på fotojakt men de verkade minsann inte gilla att vara kameraobjekt BARA att busa och väcka fredligt folk

I denna tavla hade jag börjat med bakgrunden som vanligt och såg en vit skugga till vänster i tavlan. Jag utbrister “det är ju en fnittertrast”. Åhöraren tittade frågande på mig. “Ähum!? Vad är det för fågel?”. Nåväl så här ser den ut. Det är ju inte lätt att veta om man aldrig sett något sådant tidigare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *